שמן תשרית לבונה ידוע בסגולותיו הרפואיות והארומטיות מזה אלפי שנים. הלבונה היא שרף עץ ממשפחת הבושמיים, והיא משמשת לטיפול בבעיות עור, הרגעה, הפחתת דלקות ושיפור תפקוד המערכת החיסונית. שמן התשרית הזה יעיל במיוחד לשימוש בעיסוי טיפולי, בטיפוח העור, ובהרגעת הגוף והנפש. יתרונותיו כוללים גם איזון רגשי, חיטוי טבעי, ואנטי-דלקתיות המסייעת בריפוי העור. השמן הזה מתאים מאוד לשימוש יומיומי לאנשים עם עור יבש, מגורה או רגיש, וכן לחובבי טיפוח טבעי.
המתכון להכנת שמן תשרית לבונה :
מרכיבים:
– 100 מ”ל שמן שקדים טהור (או כל שמן טהור זך)
– 10 גרם שרף לבונה (טחונה לאבקה במכתש ועלי או במטחנה)
ציוד:
– מכתש ועלי או מטחנת תבלינים/ קפה קטנה
– קערת זכוכית או צנצנת אטומה
– כף עץ או פלסטיק לערבוב
– נייר פילטר לקפה
– משפך
– מסננת דקה או בד סינון
– בקבוק זכוכית כהה לאחסון השמן
אופן ההכנה:
1. טחינת השרף: בעזרת מכתש ועלי או מטחנה, טחן את שרף הלבונה לאבקה דקה. ככל שהאבקה תהיה דקה יותר, כך השמן יוכל לספוג את החומרים הפעילים בצורה יעילה יותר.
2. השריית השרף בשמן השקדים: העבר את אבקת שרף הלבונה לצנצנת זכוכית, ומזוג מעליה את שמן השקדים. ערבב היטב עם כף עץ כדי לוודא שהאבקה מתפזרת בשמן.
3. זמן השריה: סגור את הצנצנת והנח אותה במקום חשוך וקריר למשך 2-4 שבועות, תוך ניעור הצנצנת מדי יום כדי לשמור על פיזור אחיד של האבקה בשמן.
4. סינון ראשוני: לאחר תקופת ההשריה, סנן את התערובת דרך מסננת דקה או בד סינון כדי להפריד את רוב החלקיקים הגסים מהשמן.
5. סינון נוסף עם נייר פילטר: הנח נייר פילטר לקפה בתוך משפך, ושפוך את השמן המסונן דרכו. נייר הפילטר יסנן את חלקיקי האבקה הדקיקים שנותרו, וישאיר אותך עם שמן נקי יותר.
6. אחסון: העבר את השמן המסונן היטב לבקבוק זכוכית כהה ושמור אותו במקום קריר ומוצל. רצוי לשים מדבקה עם תיאור המוצר, חומרים ומועד הייצור.
שימוש:
השמן המתקבל עדין, ריחני ועשיר בחומרים פעילים של שרף הלבונה, ומתאים לשימוש בעיסוי, טיפוח העור, או להוספה לשקיות בד ארומטיות.
למידע נוסף על שרף לבונה כהה לרוקחות טבעית והכנת שמן תשרית איכותי – לחצו כאן