חיזוק מערכת החיסון ב-7 צעדים

בעידן שלנו, ובטח בתקופה בה אנו נמצאים, לעיתים נראה שמרוב שתפסנו גלים, אנחנו במרכזו של צונאמי! אבל בשיאו של כל גל, אנחנו יודעים שסופו להירגע…

כעת, יותר מתמיד חשוב לשים לב ולחזק את מערכת החיסון, יכולת ההגנה של הגוף שלנו, אם פיזית, ואף בהיבט הנפשי, שתורם מאוד לחיזוק הפיזיולוגי של מערכת החיסון.
איכות חיים, רוגע (כן, כן, גם בתקופה הזו לשמור על קור רוח ואמונה בטוב), ונקיטת פעולות אקטיביות על מנת לשמור על מערכת החיסון חזקה ועירנית.
לפניכם מספר צעדים ממוקדים שיעזרו לנו לשמור עליה, שתשמור עלינו.
זכרו! הדבר החשוב ביותר בכל הנוגע למערכת החיסון, הוא ניהול אנרגיה נכון – לא להתיש אותה שלא לצורך ולשמור עליה לרגע המתאים בו היא תידרש לתת את מירב הפעילות ברגע נתון!

1. אכילה במידה – לגודל הארוחה יש השפעה מהותית על מערכת החיסון. ניתן לראות לכך ביטוי במדידת ערכי  CRP שהוא חלבון אשר רמתו עולה בזמן דלקת, בבדיקה סביב האכילה, וכן במדדי ההורמון קורטיזול שמשתנים גם הם סביב האכילה לפרקים ("נשנושים").

2. תזונה חכמה  – רכיבים תזונתיים כגון ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות וחומצות אמינו חיוניות, הינם משמעותיים לתפקוד מערכת החיסון: (תוסף או כצריכה במזון)

· אבץ (שמרי בירה, זרעי דלעת)

· ויטמין C (פירות וירקות טריים, קיווי וברוקולי במיוחד, פקעות ורדים)

·  B12,B6  וקומפלקס B (שמרי בירה, קטניות, עלים)

· אומגה 3 (זרעי צ'יה, המפ, פשתן)

· סלניום (אגוזי ברזיל, שיבולת שועל, דלעת, שמרי בירה)

· מגנזיום (גרעיני חמניה, שקדים)

· ברזל (חוביזה, קטניות) – לצרוך בשילוב ויטמין C

·  ויטמיןD  (תוסף תזונה או אור השמש)

· ויטמין E )שקדים, אגוזים וירקות עליים כהים)

· חומצה אלפא ליפואית (תרד, ברוקולי ובטטה)

 

המזונות המומלצים לחיזוק מערכת החיסון  – שום, בצל , כרישה, עירית, ירקות מצליבים כמו כרובית, כרוב, ברוקולי, צנון, קייל, פירות יער טריים או קפואים כמו חמוציות, אוכמניות, פטל, דובדבן, פירות שונים כמלון, רימון, עגבניה, אגס, אבטיח, תפוח עץ, פירות הדר, ענבים, ירקות שונים כפלפל, עלים ירוקים, אגוזים ושקדים, אבוקדו, שמרי בירה, גרעיני דלעת.
*גרעיני דלעת – עשירים באבץ המסייע לייצור תאי דם לבנים. כמו כן, האבץ אחראי על שיקום פגיעות, וככזה יכול לסייע לטפל בריריות שנפגעו באף ובדרכי הנשימה.
*
תזונה עשירה בסיבים תזונתיים – עידוד אוכלוסיות החיידקים כנגד אוכלוסיות חיידקים לא רצויות.

3. נשימה עמוקה – הנשימה מושפעת ומשפיעה על מצב גופנו ונפשנו. נשימות מהירות ושטחיות לא תורמות לספיגת החמצן בדם ושחרור מלא של פחמן דו חמצני מגופנו החוצה. הנשימה המומלצת ביותר היא נשימה בטנית, ממש כמו שמוכרת ביוגה ואומנויות תנועה שונות, וכן שאיפה מהאף ונשיפה דרך הפה.

4. שינה טובה – כשאיננו ישנים מספיק שעות וכן שינה שאינה איכותית, הגוף מפעיל את המערכת החיסונית. במהלך השינה משחררת מערכת החיסון ציטוקינים, מרכיבים של מערכת החיסון, המפעילים תגובת חיסון בהתאם לצורך. שינה מספקת הופכת אותנו עמידים יותר בפני מחלות וכן בעלי יכולת התאוששות גבוהה וטובה יותר.

 5.  צמחי מרפא בשימושים שונים, דרכי הכנה שונות ומינונים שונים – כמו למשל, אסטרגלוס, אכינציאה, אונה דה גאטו, אנדרוגרפיס, טבבויה, מור, איזאטיס, יערה יפנית, מאקה, סמבוק שחור, פטריות מרפא, טימין, קינמון, כמון, לבנדר, הל, פלפל שחור, אורגנו, ויטניה, כורכום, ג'ינג'ר  ועוד.

 

כמה נקודות לשימוש בצמחי מרפא: (המלצה כללית בלבד, ייעוץ פרטי יינתן באופן אישי ובפיקוח מקצועי)

  • אסטרגלוס – כמרתח/תמצית (רצוי לשלב עם גינג'ר) – מחזק מאוד את מערכת הנשימה, מערכת החיסון, מערכת העיכול ואת הצ'י שלהן! רק לשימוש מניעתי לפני מחלה ולא בעת מחלה. לשים לב לאפקט המייבש שלו שעשוי להחמיר שיעול יבש.
  • אכיניצאה – מחזקת בבת אחת את מערכת החיסון!
    רק  לשימוש בעת מחלה, באופן נקודתי או במקרים קשים לאורך 3 שבועות בפיקוח מקצועי. מינון מלא של הצמח בעת מחלה
    (30 מ"ל) יכול לעזור מאוד.
    חשוב שתהיה ממקור מהימן, טרייה ואיכותית, אחרת האפקטיביות של החומרים הפעילים שבה יורדת!

  • תמציות שונות מעורבות לחיזוק מערכת החיסון מינון של 1-10 סמ"ק (טפטפת מכילה 1 סמ"ק) * 3 פעמים ביום של סמבוק שחור (בעיקר לילדים), אנדרוגרפיס, מאקה, גוג'י ברי, יערה יפנית, ג'ינג'ר ועוד.

 

  • תבלינים לשימוש בחליטה/מרתח/מזון (כף צמח בכוס, 1-5 כוסות ביום) לחיזוק חיסוני : ליקוריץ, פקעות ורדים, הל, כורכום, פלפל שחור, טימין, לבנדר ועוד. 
  •  המלצה לניקוי הריאות: תמצית ייעודית של צמחים שונים המתאימים לכך, במינון של 1-10 סמ"ק * 3 פעמים ביום (על קיבה ריקה, קרי חצי שעה לפני ארוחה או שעה וחצי לאחריה).

 

6. להפחית ולהמנע  – קפה, קקאו, סוכרים ופחמימות פשוטות, אלכוהול, קמח לבן, מוצרי חלב, תמרים, קשיו, טחינה ובננות שנחשבים כמעודדי ליחה.

 7.  מזונות מותססים – להגדלת המושבות הפרוביוטיות ומזונן (FOST), בגוף (חמוצים, זיתים, ירקות כבושים, קמבוצ'ה).

 בריאות שלמה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות